Produksjonen av LIBA

Produksjonen av LIBA

Hvordan produseres Liba? 

Funksjon møter ansvarlig design i Liba vannkanne laget av 100 % resirkulert plast. Med sin organiske, buede form ser vi det som et innbydende design; en du kan engasjere deg med, plukke opp og bruke hver dag til å vanne favorittplantene dine.
Vi feirer håndverket som ligger i produksjonen av Liba vannkanne ved å ta deg gjennom hele prosessen - fra resirkulert plastgranulat til sluttprodukt.

En sirkulær prosess

Liba vannkanne er designet med bærekraft i tankene, både når det gjelder funksjon og materiale, og er produsert i Danmark ved bruk av plastemballasjeavfall etter forbruk. Det spesifikke granulatet som brukes til Liba vannkanne kalles HDPE, for polyetylen med høy tetthet. Som en av de mest allsidige plasttypene brukes HDPE til en rekke formål, inkludert de fleste plastflasker som brukes til oppbevaring av husholdningsvæsker som såpe, vaskemiddel og lotion.

 

Innhøstet fra emballasjeavfall etter forbruk, sorteres og rengjøres plasten før den brytes ned og reprosesseres til HDPE-granulatet som brukes til å lage Liba vannkanne.

Granulatet varmes opp til en porøs masse. Denne massen helles deretter i en Liba vannkanneform, hvor den blåses i form ved hjelp av en prosess som kalles blåsestøping. Luften virker for å spre materialet jevnt gjennom formen mens den skaper hulrommet som brukes til å inneholde vann.

 

Herfra frigjøres Liba vannkanne fra formen. Blåsestøpeprosessen etterlater alltid en viss mengde overflødig materiale, som er skåret fritt fra vannkannen for hånd. En dyktig håndverker har blitt tildelt denne prosessen alene. Det krever presisjon og en stødig hånd for å oppnå det beste resultatet, siden hele utskjæringsprosessen må fullføres mens vannkannen fortsatt er varm. Dette er essensielt for det myke, organiske uttrykket i designet, siden det gjør det mulig for håndverkeren å oppnå en så jevn overflate som mulig.

 

Gjennom hele produksjonen av Liba var det viktig for oss å minimere avfallet så mye som mulig, og dermed sikre et sirkulært produkt. Det fine med Liba vannkanne er at ved å tilsette alt overflødig materiale fra utskjæringsprosessen til neste parti granulat, brytes biproduktet plasten ned og brukes til å produsere nye vannkanter. Dette betyr at ingenting går til spille og hvert stykke HDPE-granulat får et nytt formål i form av en Liba vannkanne.

Funksjonell og dekorativ

Sluttproduktet er en moderne versjon av et klassisk hageredskap: lett med en strømlinjeformet, spennende form som minner om klassiske leirvannskrukker fra fortiden, Liba vannkanne er like funksjonell og dekorativ med en sjenerøs kapasitet på fem liter, og passer som godt på balkongen din som i stua.

 

Som et siste trinn kompletteres Liba vannkannene med en hengelapp laget av FSC-sertifisert papir laget av siv og tremasse som henger fra en resirkulert polyesterstreng.

En merknad om bærekraft 

Bærekraft og ansvar blir en stadig større del av ferm LIVING DNA. Vi tror at det å jobbe proaktivt for kontinuerlig å skape nye produkter ved hjelp av innovative og bærekraftige materialer er sentralt. Med hver nye kolleksjon og hvert nytt produkt, fortsetter vi å utfordre oss selv til å flytte grensene og legge til ytterligere bærekraftige designløsninger til ferm LIVING-porteføljen. Vi gjør det fordi vi tror på det og føler at det er en del av vårt ansvar. Vi designer ikke bare for i dag, men for fremtiden, hvor bærekraftig handling vil bli enda viktigere.

 

Liba-vannkannen vår er laget for å vare. Skulle du imidlertid - etter år med god bruk - ønske å kaste Liba vannkanne, kan den resirkuleres på en ansvarlig måte siden den er laget av 100 % HDPE-plast.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer sjekkes før publisering